zondag 23 november 2008

Vergrote testikels bij stakende Hollywood-ster


Deze bumpersticker betekent: "Er zou een staking van de acteursvakbond kunnen komen". 

De grote conglomeraten, die de baas zijn in Hollywood omdat ze niet alleen de eigenaar van filmstudio's zijn maar ook van andere media als tv-stations, kranten en internetplatforms, zijn er bang voor.  

Eerder waren ze niet bang voor de schrijversstaking. 

Dat vertelde de baas van de Writers Guild, Patric Verrone.  Want "organising writers is harder than wrangling cats": Want schrijvers houden helemaal niet van "met zijn allen": ze zitten liever ergens in de zon met een drankje. 

Dit wisten de conglomeraten. Daardoor was het hen eerder gelukt om te winnen van de schrijversvakbond, toen er gevochten werd om opbrengsten voor video's en later voor dvd's. 

Nu ging het om internet. De conglomeraten gaven de schrijversvakbond weer geen schijn van kans. 

Patric Verrone dacht hard na: Hoe krijg ik de schrijvers georganiseerd?

Toen dacht ie: Wacht even: Dan moet ik ze eerst uit hun huizen krijgen. 

Dus: Hoe krijg ik een schrijver uit zijn huis? 

Denk even mee, als je schrijver bent of als je een schrijver kent:

Hoe krijg je een schrijver uit zijn huis?

Ineens wist hij het: Met gratis hapjes en drankjes. Ja, dan komen ze wel. Als het tenminste niet in een vakbondsgebouw is.

Okee, dacht Patric, dan doen we alsof het een feestje is. Geen enkele schrijver kan een gratis feestje met gratis eten en drinken weerstaan. Dat wist hij omdat hij zelf schrijver was geweest.

Patric belde grote sterren als Sean Penn, en vroeg of ze feestjes wilde geven, gewoon in hun eigen huizen. 

Dat werd een enorm succes, en zo waren de schrijvers voor het eerst sinds dertig jaar georganiseerd. "And when the cats were wrangled, they roared!".

Het hielp enorm dat een ster als Steve Carrell openlijk meedeed. Deze comedy-acteur van de tv-serie THE OFFICE en films als LITTLE MISS SUNSHINE en  THE 40 YEAR OLD VIRGIN meldde zich ziek op de eerste dag van de schrijvers-staking. 

Hij riep de hele pers bij zich om de reden toe te lichten: Hij had ineens enorm vergrote testikels. Daarom kon hij niet komen werken (en zo staakte hij dus onofficieel mee).

Toen de schrijvers de strijd maanden later hadden gewonnen, riep Steve Carrell de hele pers weer bij zich.

Hij verklaarde dat zijn enorm vergrote testikels ineens weer gekrompen waren tot zijn oude maat. En dus kon hij weer aan het werk.

Het kan goed zijn dat Steve Carrell dadelijk weer last van zijn testikels krijgt, want de staking van de acteursvakbond (120.000 leden) lijkt er echt aan te komen...