zaterdag 6 december 2008

Pitch jezelf rijk


Deze meneer is vrolijk. Dat komt omdat hij iets nieuws heeft uitgevonden.

Vroeger ging je een hokje op het station in voor je pasfoto's. 

Dat hokje-idee bracht hem op dit hokje-idee: 

In dit hokje kun je je pitch voor je film of je tv-idee op een camera laten vastleggen.

Net zo lang tot je niet meer zenuwachtig bent en het foutloos als een professioneel acteur kunt vertellen.

En dat filmpje zet hij op een speciale site, waar professionals komen kijken, of ze nog iets zien, waar ze veel geld voor willen betalen. 

Je hoeft er trouwens niet helemaal voor naar dit hokje. Je kunt het ook thuis opnemen, in je eigen relaxte omgeving, en als je wil kun je ook iemand anders voor je laten pitchen. Of je kunt je oma ook even laten zien, als je verhaal toevallig op haar is gebaseerd. 

En dan mail je het filmpje gewoon naar die site.

Volgens deze man is het het ei van Columbus. 

Ik vind het ook wel een beetje Columbus, want je hoeft nu niet zoals Columbus eerst helemaal naar Amerika te gaan (waar je net als Columbus het goud/geld zoekt). 

Pitchen aan Hollywood is ineens binnen handbereik voor iedereen.  Er is geen enkele excuus meer om jezelf niet rijk te pitchen. (Het kost 19 dollar per maand om op de site te staan.)

Het (zwakke) punt is nog een beetje die Hollywood-professionals. Want ik vraag me af of die wel braaf elke dag naar deze site gaan kijken. 

Maar... Hollywood is gebouwd op angst. De angst dat je het volgende gouden idee zal missen. Dus wie weet is dit echt het ei van Columbus... 

Kijk zelf maar op hun site of je het iets vindt: www.pitchq.com.