zaterdag 17 januari 2009

Pitchen: Spirituele ideen zijn geld waard!


Tja, ik weet niet goed of iemand hier iets aan heeft, maar voor de volledigheid bestaat er bijvoorbeeld ook nog dit in Hollywood om je film-ideeen te pitchen: 

Heb je een goed "spiritual uplifting" film-idee, dan kun je zo 50.000 dollar krijgen.

De man hier achter, STEVE KAIRE, zagen we een paar jaar geleden, toen hij nog niet "zijn ziel" verkocht had aan de grote "spirituele organisatie" hier achter. 

Ooit was hij een "gewone jongen" uit Brooklyn, die hoorde van een vriend uit Hollywood: Je kunt gewoon geld verdienen met slechts een paar regels pitchen.

In vaktermen heet dat een "three lines and sold"-idee.

Nou, Steve had er nog wel een paar. Bijvoorbeeld die over een familie, die betrokken raakt bij een crimineel, waar ze een zwak voor hebben. Dat werd: ADOPT A CON. En het werd meteen verkocht.

Zo werd hij ook een van de pitch-koningen van Hollywood, net zoals ROBERT KOSBERG, waar ik al een paar keer eerder over schreef.

Toen wij Steve zagen, predikte hij dat iedereen HIGH CONCEPT-ideeen moest bedenken: Dat zijn ideeen, waar niet de filmsterren de ster zijn, maar het idee. 

En dus kun je die zonder -hele dure- sterren maken, maar bijvoorbeeld met wat -goedkopere- televisie-sterren, die ook wel eens een film willen maken, wat veel geld scheelt...

Kijk zelf maar op zijn site, om te zien hoe "spiritual uplifting" je idee moet zijn.


En dan kun je meteen ook naar ACT ONE.

Deze organisatie steunt met veel geld alles wat film is.  Ook je film-idee.

Maar dan moet je wel op de een of andere manier "het woord van God" uitdragen.

En dan krijg je te maken met onder andere deze meneer...


De vraag is -als je zelf niet spiritueel uplifting bent of in God- welke prijs je hier voor zelf moet betalen...